SMKBA 1982 Community


Khas Untuk Bekas-bekas Pelajar SMKBA Yang Lahir Dalam Tahun 1982
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterLog in
Latest topics
» Guna prepaid Tune Talk Dapat Point Tebus Tiket Air asia
Tue Jun 21, 2011 12:41 pm by ASBN

» ByPass FIREWALL dari Opis/pejabat yang Admin Block!!
Mon Oct 18, 2010 3:35 pm by norfazri

» WALIMATUL URUS
Mon Oct 18, 2010 2:31 pm by norfazri

» haloooo.......
Wed Oct 06, 2010 12:07 pm by abob82

» Koridor oh koridor
Sun Aug 08, 2010 3:49 am by ajim

»  10 fitrah manusia cantik
Tue Aug 03, 2010 11:15 am by hafizhawari_82

» Orang yang Berakal
Mon Aug 02, 2010 10:45 am by hafizhawari_82

» Mohd Azim YB....Topik Khas Untuk Mu..
Sun Aug 01, 2010 3:25 am by ajim

» Cerita Lucu: Kisah Tiga Pemuda Kampung
Fri Jul 30, 2010 4:38 pm by hafizhawari_82

Top posters
^^DaUnKeToM^^
 
abob82
 
hafizhawari_82
 
ahnoi
 
badlock
 
Emelly_HdeW
 
Yop pi'ee
 
pejie_kunyit
 
caoi
 
bogat82
 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 Peribahasa Moden Seiring dengan Peredaran Zaman

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hafizhawari_82
CiKgU DiSiPlIn
CiKgU DiSiPlIn


Posts : 234
Join date : 09/01/2009
Age : 34
Location : Ipoh

PostSubject: Peribahasa Moden Seiring dengan Peredaran Zaman   Fri Jul 02, 2010 4:20 pm

1. Seperti anjing jantan dgn anjing betina
Maknernyer: Dua orang yg pantang bertemu asik nak beromen aje.

2. Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ke taik jugak dia hinggap.
Maknernyer: Orang kalau dah perokok tu, kalau dia berenti akhirnya dia gerenti start balik punyer

3. Sepandai-pandai tupai melompat,tak pernah masok ke sukan Olimpik.
Maknernyee : Jangan macam bagus pasal yg macam bagus tu selalunya tak bagus

4. Biar putih tulang jgn putih muker
Maknernyee: Kalau surat beranak dah letak orang Melayu jgn eksen nak jadi Mat Salleh plak. Be proud of what you are.

5. Seperti kacang luperkan mama
Maknernyer: Orang yg tak sedar diri tak kenang jasa baik orang yg muler-muler mempopularkan dia.

6. Ader udang di sebalik udang lain
Maknernyer: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang. Check betul-betul, mesti ader sorang lagi kat bawah ke tengah ke baring ke.


bounce
Back to top Go down
ahnoi
CiKgU DiSiPlIn
CiKgU DiSiPlIn


Posts : 228
Join date : 13/01/2009
Age : 34
Location : tg malim

PostSubject: Re: Peribahasa Moden Seiring dengan Peredaran Zaman   Mon Jul 12, 2010 3:52 pm

ko dah antar kat DBP ke blom...kna masuk buku teks nih....haha study study
Back to top Go down
hafizhawari_82
CiKgU DiSiPlIn
CiKgU DiSiPlIn


Posts : 234
Join date : 09/01/2009
Age : 34
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Peribahasa Moden Seiring dengan Peredaran Zaman   Tue Jul 13, 2010 9:50 am

study DBP reject berow..
Back to top Go down
ahnoi
CiKgU DiSiPlIn
CiKgU DiSiPlIn


Posts : 228
Join date : 13/01/2009
Age : 34
Location : tg malim

PostSubject: Re: Peribahasa Moden Seiring dengan Peredaran Zaman   Tue Jul 20, 2010 11:24 am

alamak ai xvalid la camni...haha study
Back to top Go down
abob82
CiKgU DiSiPlIn
CiKgU DiSiPlIn


Posts : 243
Join date : 18/06/2010
Age : 33
Location : batang kali

PostSubject: Re: Peribahasa Moden Seiring dengan Peredaran Zaman   Tue Jul 20, 2010 2:30 pm

Tak payah antar kat DBP,antar kat cikgu maziah pun blum tentu lulus kihkihkih.....
Back to top Go down
ahnoi
CiKgU DiSiPlIn
CiKgU DiSiPlIn


Posts : 228
Join date : 13/01/2009
Age : 34
Location : tg malim

PostSubject: Re: Peribahasa Moden Seiring dengan Peredaran Zaman   Thu Jul 22, 2010 2:02 pm

hantor cikgu maziah dpat pangkah besor la jwbnyer....hehe study study
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Peribahasa Moden Seiring dengan Peredaran Zaman   Today at 5:13 pm

Back to top Go down
 
Peribahasa Moden Seiring dengan Peredaran Zaman
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SMKBA 1982 Community :: sEmBaNg-SeMbAnG :: Rencam (Open topic)-
Jump to: